Κοροναϊός: Δραματική αύξηση των θυμάτων σε μόλις ένα 24ωρο!

Κοροναϊός: Δραματική αύξηση των θυμάτων σε μόλις ένα 24ωρο!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:16 Δημιουργία 03/02/20, 09:12

Σε παγκόσμιο κίνδυνο υγείας έχει πλέον εξελιχθεί ο κοροναϊός, που ξεκίνησε από τη Κίνα κι έχει εξαπλωθεί και σε άλλες ασιατικές χώρες, καθώς και σε ΗΠΑ, Αυστραλία κι Ευρώπη.

Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο τα θύματα της επιδημίας αυξήθηκαν δραματικά, φτάνοντας τα 362.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, άλλοι 57 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τους 361 νεκρούς στη Κίνα, ενώ υπήρξε και το πρώτο θύμα της επιδημίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες.

Με τον αριθμό αυτό ξεπεράστηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του SARS που είχε ξεσπάσει το 2002, όταν είχαν πεθάνει 349 άνθρωποι.

Παράλληλα, οι αρχές στη χώρα ανακοίνωσαν πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 17.205.

Στο μεταξύ, ο Έλληνας που ζούσε στην πόλη Ουχάν, κατάφερε να φύγει από την Κίνα και να μεταβεί στη Γαλλία. Ο Αλεξ Ζαχάρ, ελληνικής καταγωγής, ταξίδεψε για την Γαλλία, όπου και θα παραμείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιό μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για δύο εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα, αλλά και πως κρατούν σε καραντίνα και την εγκυμονούσα σύζυγό του.

«Θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Έλληνες διπλωμάτες, να μας βοηθήσουν, εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου που, όπως σας είπα, είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Υγείας είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανό περιστατικό. Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με τον κοροναϊό. Μέχρι τώρα εξετάστηκαν επτά περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη, με τις εξετάσεις όλων των ασθενών να βγαίνουν αρνητικές.

Επισημαίνεται ότι στο Βιετνάμ επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα, με τον αριθμό να φτάνει τους 8. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πως επίσης βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα στην Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 11.

Επίσης, οι χώρες των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7) συνεδριάζει, για να συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 για να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της».

Αν σου άρεσε κάνε