Κοροναϊός: Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη «φάντασμα» - Δύο στην Ουχάν, μία στη Σανγκάη

Κοροναϊός: Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη «φάντασμα» - Δύο στην Ουχάν, μία στη Σανγκάη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:35 Δημιουργία 30/01/20, 08:33

Ώρες αγωνίας περνούν τρεις Έλληνες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα και δεν μπορούν να φύγουν από εκεί λόγω των υψηλών μέτρων, που έχουν υιοθετήσει οι Αρχές εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, βρίσκονται στην πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η μόλυνση, ενώ την ίδια στιγμή μία γυναίκα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη Σανγκάη, όπου εκεί τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά.

Ένας εξ αυτών, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη. Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ», είπε, προσθέτοντας: «όλοι οι κάτοικοι της περιοχής φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους. Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά».

Αυξάνονται τα θύματα και τα κρούσματα

Στο μεταξύ, οι ανησυχίες για την περαιτέρω εξάπλωσή του ιού ολοένα και εντείνονται, καθώς τα θύματα και τα κρούσματα ανά τον κόσμο αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τα ξημερώματα οι αρχές έκαναν λόγο για 170 νεκρούς, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 7.711. Υπάρχουν κι άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα που εξετάζονται.

διαστάσεις.

Την ίδια στιγμή, άλλος ένας κολοσσός, η Google, αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα γραφεία της. Υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊού, η Google αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τα γραφεία της, ακολουθώντας τα βήματα των McDonalds, IKEA και Uniclo. Τα ΙΚΕΑ αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ορισμένο κλείσιμο καταστημάτων και μείωση ωραρίων σε άλλα, άλλαξαν γνώμη και θα κλείσουν και τα 30 καταστήματα στην χώρα.

Στην Φινλανδία ανακοινώθηκε το πρώτο δείγμα, ενώ στην Γαλλία έγινε γνωστό πως η κόρη ενός ηλικιωμένου άνδρα που έχει ήδη διαγνωστεί με τον κοροναϊό, κόλλησε και αυτή την ασθένεια, φτάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε πέντε.

Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία, εντοπίστηκαν άλλα τρία δείγματα, από τους 206 επιβάτες που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν, για να προστεθούν στα οκτώ που ήδη είχαν επιβεβαιωθεί.

Συνεδριάζει ξανά ο ΠΟΥ

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

Αν σου άρεσε κάνε