Κοροναϊός: Η πρώτη επιμόλυνση εκτός Κίνας το κρούσμα στη Βαυαρία

Κοροναϊός: Η πρώτη επιμόλυνση εκτός Κίνας το κρούσμα στη Βαυαρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:49 Δημιουργία 28/01/20, 15:45

Η πρώτη επιμόλυνση εκτός Κίνας είναι η περίπτωση του κρούσματος του κοροναϊού στη Βαυαρία.

Ο 33χρονος ασθενής, Γερμανός εργαζόμενος της Webasto, εκτιμάται ότι επιμολύνθηκε από συνεργάτρια της εταιρείας, η οποία είχε ταξιδεύσει από την Κίνα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε κλινική του Μονάχου.

Την ίδια ώρα, ελέγχονται περίπου 40 ακόμη άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είτε ο ίδιος είτε η συνεργάτιδα της εταιρίας από την Κίνα, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Webasto στην Γερμανία κατά το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου.

Η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα κατά την πτήση της επιστροφής της στην Κίνα, αλλά διαγνώσθηκε μόλις στις 26 Ιανουαρίου, ενώ ο άνδρας από τη Γερμανία βρισκόταν ακόμη και χθες στην εργασία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν πριν από λίγο οι υγειονομικές αρχές της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου, ο 33χρονος ασθενής είναι πατέρας παιδιού προσχολικής ηλικίας το οποίο πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

«Το περιστατικό στην Βαυαρία αποδεικνύει ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε πριν από λίγο ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και τόνισε ότι το σημαντικότερο τώρα είναι να ελεγχθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Αν σου άρεσε κάνε