Ακάθεκτος ο Ερντογάν για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη

Ακάθεκτος ο Ερντογάν για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:56 Δημιουργία 24/01/20, 16:39

Στην πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει την εμπλοκή της στη Λιβύη αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή από την Άγκυρα με την Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στην πλευρά του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο Ερντογάν σημείωσε πως «ο πολέμαρχος Χάφταρ δεν έχει πρόθεση για εκεχειρία στη Λιβύη», ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει μνα βοηθά την κυβέρνηση της Τρίπολης του αλ Σάρατζ.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τους Λίβους «αδελφούς» της μόνους κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Παράλληλα χαρακτήρισε «πραξικοπηματία» τον Χαλίφα Χάφταρ.

«Είναι σημαντικό να ασκήσουμε πιέσεις στον πραξικοπηματία Χαφτάρ και στους υποστηρικτές του, ειδικά σ’ αυτό το θέμα. Η αύξηση των επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές στην Τρίπολη έδειξε ποιος ήταν στο πλευρό της ειρήνης και ποιος ήταν από την πλευρά του συνεχιζόμενου αίματος και των δακρύων», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ακόμα, ο Ερντογάν είπε πως με την καγκελάριο Μέρκελ συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας.

Για το προσφυγικό, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μέτρα και να δράσει για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ είπε πως «η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη πρέπει να μετατραπεί σε σταθερή».

Αν σου άρεσε κάνε