«Πυρά» Τουρκίας κατά Χάφταρ: Θα του δώσουμε το κατάλληλο μάθημα

«Πυρά» Τουρκίας κατά Χάφταρ: Θα του δώσουμε το κατάλληλο μάθημα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:10 Δημιουργία 14/01/20, 12:06

«Πυρά» για την απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαλίφα Χάφταρ, ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, αναχώρησε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας που συντάχθηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στην ρωσική πρωτεύουσα χθες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, νωρίτερα κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους βουλευτές του AKP, ότι ο Χαφτάρ έδειξε τις προθέσεις τους. «Ο Χαλίφα Χαφτάρ στην αρχή είπε ναι στη συμφωνία μετά έκανε ένα πραξικόπημα στη διαπραγμάτευση και δραπέτευσε από τη Μόσχα. Δεν θα διστάσουμε να του δώσουμε το κατάλληλο μάθημα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε