Σε «ύψιστη επιφυλακή» οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Σε «ύψιστη επιφυλακή» οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:43 Δημιουργία 06/01/20, 12:37

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησαν ότι οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής σε όλη τη χώρα, όμως είναι ασαφές αν αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας έχει αμυντικούς σκοπούς ή όχι, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε αν οι ιρανικοί πύραυλοι στοχεύουν κάποιον συγκεκριμένο στόχο.

«Είναι σαφώς σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής. Είναι για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για αμυντικούς σκοπούς ή για επιθετικούς; Αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε επί του παρόντος», τόνισε. «Όμως το παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο»

Από την πλευρά του, ο νέος επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς προειδοποίησε ότι σκοπεύει να εκδιώξει τις ΗΠΑ από την περιοχή, αφού ο προηγούμενος διοικητής της Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

"Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο του μάρτυρα Σουλεϊμανί με την ίδια ισχύ (...) και η μόνη αποζημίωσή μας θα είναι να εκδιώξουμε την Αμερική από την περιοχή", τόνισε ο Ισμαήλ Καανί λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Σουλεϊμανί μιλώντας στο ιρανικό κρατικό ραδιόφωνο.

Αν σου άρεσε κάνε