Καταδίκη Άγκυρας για τον εμπρησμό οχήματος Τούρκου υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη

Καταδίκη Άγκυρας για τον εμπρησμό οχήματος Τούρκου υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:08 Δημιουργία 24/12/19, 14:06

Την καταδίκη της τουρκικής κυβέρνησης για την εμπρηστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου εργαζομένου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Άκσοϊ, ανέφερε αναλυτικά τα εξής σε σχετική ερώτηση:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πυρπόληση του ΙΧ οχήματος υπαλλήλου του Γενικού Προξενείου μας στη Θεσσαλονίκη σήμερα τα ξημερώματα (23 Δεκεμβρίου).

Η αντίδραση μας σε σχέση με αυτό το σοβαρό περιστατικό διατυπώθηκε τόσο στον Έλληνα Πρέσβη από το Υπουργείο μας, όσο και στις ελληνικές αρχές από την Πρεσβεία μας στην Αθήνα, και προχωρήσαμε στις απαραίτητες προφορικές και γραπτές ενέργειες.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός παρόμοιων περιστατικών εναντίον του διπλωματικού μας προσωπικού στην Ελλάδα και των περιουσιών τους.

Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διπλωματικών αρχών και του προσωπικού μας, να οδηγήσουν ενώπιον δικαστηρίου τους δράστες αυτών των περιστατικών και να εξασφαλίσουν ότι θα τους επιβληθεί η πρέπουσα τιμωρία.»

Αν σου άρεσε κάνε