Τουρκία: Κατηγορίες αντιπολίτευσης στον Ερντογάν για απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία: Κατηγορίες αντιπολίτευσης στον Ερντογάν για απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 23/12/19, 20:25

Επίθεση κατά του Tαγίπ Ερντογάν και της πολιτικής που ακολουθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive.com ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Φαίκ Οζτράκ δήλωσε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι μας», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Ερντογάν ότι άργησε να προβεί στα κατάλληλα βήματα και τώρα η χώρα δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Φαίκ Οζτράκ απάντησε επίσης στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Λιβύη δεν είναι κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως ήταν κάποτε, υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι πριν από 9 χρόνια ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι Λίβυοι πρέπει να βρουν μόνοι τους τη λύση στην κρίση.

«Ο Μουσταφά Κεμάλ, ως αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού τότε, υπερασπιζόταν τα οθωμανικά εδάφη. Αλλά σήμερα η Λιβύη είναι δικό μας έδαφος;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος του CHP, για να προσθέσει ότι δεν είναι δουλειά των Τούρκων στρατιωτών να εμπλέκονται στον εμφύλιο που διεξάγεται στη βορειο-αφρικανική χώρα.

«Το μοναδικό καθήκον των Τούρκων στρατιωτών είναι να προστατεύουν από επιθέσεις την 784 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε