Διωρία 72 ωρών για τον εμφύλιο στη Λιβύη

Διωρία 72 ωρών για τον εμφύλιο στη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 20/12/19, 20:41

TAGS

Ο Eθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που έχει εξαπολύσει, σύμφωνα με τον ηγέτη του, στρατηγό, Χαλιφά Χαφτάρ, την "τελική μάχη" για να καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας, από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη, έδωσε προθεσμία τριών ημερών στις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στον αλ-Σαράτζ, ώστε να αποσυρθούν.

Ο LNA εξέδωσε ανακοίνωση που απαιτεί να αποσυρθούν από την Τρίπολη και την παράκτια πόλη Σίρτη οι ισχυρές πολιτοφυλακές της Misrata, οι οποίες πολεμούν για λογαριασμό της GNA στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι πολιτοφυλακές Misrata, πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη πόλη Μιζράτα, στην οποία έγιναν μερικές από τις σκληρότερες μάχες κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, που οδήγησε στην έκρηξη και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι. Οι πολιτοφυλακές διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο εναντίον του Καντάφι.

Για μήνες, ο LNA και οι πολιτοφυλακές έχουν επιδοθεί σε σκληρές συγκρούσεις στα νότια προάστια της Τρίπολης, με τις μάχες να έχουν επιφέρει αδιέξοδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να επικρατήσει.

Αν σου άρεσε κάνε