«Βροχή» τα δακρυγόνα από τους Γάλλους αστυνομικούς στους διαδηλωτές

«Βροχή» τα δακρυγόνα από τους Γάλλους αστυνομικούς στους διαδηλωτές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:39 Δημιουργία 17/12/19, 16:23

Στην 13η μέρα της γενικής απεργίας εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται η Γαλλία, με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη Νάντη να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών την Τρίτη.

Η καταστολή έλαβε χώρα στη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσαν τα συνδικάτα τα οποία αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση.

Τους προηγούμενους μήνες η Νάντη αποτέλεσε κατ΄επανάληψη σκηνικό συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και οργανώσεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς.

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση

Παρά τις μεγάλες διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του Μακρόν υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω για το συνταξιοδοτικό, όπως τόνισε την Τρίτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

«Η δημοκρατική και συνδικαλιστική αντιπολίτευση στο σχέδιό μας είναι απολύτως θεμιτή. Όμως έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα τι είναι το σχέδιό μας και η κυβέρνησή μου είναι πλήρως αποφασισμένη να μεταρρυθμίσει το σύστημα των συντάξεων και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος», δήλωσε ο Φιλίπ στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο υπερασπιζόμενος «τη δημιουργία ενός καθολικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος» που θα αντικαταστήσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα που υφίστανται τώρα.

Αν σου άρεσε κάνε