Την Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρόταση για την παραπομπή του Τραμπ

Την Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρόταση για την παραπομπή του Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:35 Δημιουργία 16/12/19, 16:30

Για μεθαύριο, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο να τεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η πρόταση για παραπομπή του προέδρου Ντόναλτ Τραμπ από τη θέση του, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης έρευνας του Κογκρέσου αναφορικά με τη διερεύνηση των πιέσεων Τραμπ στην Ουκρανία για τον πολιτικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προετοιμάζει το έδαφος για την ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα, με θέμα το αν θα εγκρίνει τις κατηγορίες και αν θα στείλει το θέμα στη Γερουσία για να διεξαγάγει δίκη κατά του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί έχουν πλειοψηφία 36 εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να κερδίσουν την ψηφοφορία παραπομπής του, καθώς απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν 53 από τις 100 έδρες στη Γερουσία, όπου αναμένεται να επικρατήσουν σε οποιαδήποτε δίκη κατά του Τραμπ, που θα απαιτούσε πλειοψηφία δύο-τρίτων των παρόντων, για να χάσει την προεδρική καρέκλα.

Κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε από τη θέση του ως αποτέλεσμα της παραπομπής σε δίκη.

Ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε το 1974 προτού την απομάκρυνση του, ενώ οι Άντριου Τζόνσον και Μπιλ Κλίντον παραπέμφθηκαν από τη Βουλή, το 1868 και το 1998 αντιστοίχως, αλλά δεν καταδικάστηκαν από τη Γερουσία.

Αν σου άρεσε κάνε