Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκιά για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκιά για τη συμφωνία με τη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 12/12/19, 17:31

Μήνυμα του προς την Τουρκία για τη συμφωνία θαλασσίων συνόρων της γειτονικής μας χώρας με τη Λιβύη έστειλε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε δημοσιογράφους και αποτυπώνοντας την νομική επίσημη κρίση των ΗΠΑ σε σχέση με το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης.

«Η νομική ανάλυση των ΗΠΑ αναφορικά με το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης διαφέρει από αυτήν της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τη δική μας νομική ανάλυση, που ολοκληρώθηκε αφού λάβαμε όλο το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης, θεωρούμε ότι τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα».

Παράλληλα, πηγή του Στέιτ Ντιπάρμεντ που βρέθηκε στην Αθήνα δήλωσε ότι η ελπίδα της Ουάσινγκτον είναι να βρεθεί μια θετική ατζέντα για την ανατολική Μεσόγειο καθώς η σταθερότητα της περιοχής είναι στην κορυφή της πολιτικής των ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ σε ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας, δήλωσε ότι η Αμερική είναι ήδη παρούσα στην Ελλάδα και έθεσε ως παράδειγμα ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά υποβρύχια του στόλου τους, που βρίσκεται ήδη στη Σούδα.

Αν σου άρεσε κάνε