Νέο προκλητικό «σόου» Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο

Νέο προκλητικό «σόου» Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:21 Δημιουργία 29/11/19, 14:51

Την πρόθεση της Τουρκίας να μην υποχωρήσει καθόλου από το «γκριζάρισμα» των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της Κύπρου επιβεβαίωσε εκ νέου ο Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, θέλοντας να στείλει μήνυμα προς τις κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, με «φόντο» τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβυή για τον καθορισμό ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του (AKP), ο Ερντογάν ανέφερε πως «η συμφωνία που υπογράψαμε είναι με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης. Είμαστε πλέον σε ένα σημείο που μπορούμε να συνεργαζόμαστε στην Μεσόγειο».

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον Γάλλο πρόεδρο, μετά τις χθεσινές αναφορές του Εμανουέλ Μακρόν για το ότι η Τουρκία δεν θα έπρεπε να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. «Πατώντας» πάνω στην πρόσφατη δήλωση του Μακρόν για το «εγκεφαλικά νεκρό» NATO, ο Ερντογάν τόνισε πως ο Μακρόν «πρέπει να είναι ο ίδιος εγκεφαλικά νεκρός για να λέει αυτά τα πράγματα. Δεν έχει ιδέα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και για αυτό τα "Κίτρινα Γιλέκα" έχουν εισβάλλει στη Γαλλία».

Αν σου άρεσε κάνε