Αλβανία: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων των φονικών 6,4 ρίχτερ

Αλβανία: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων των φονικών 6,4 ρίχτερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:14 Δημιουργία 28/11/19, 11:12

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα των φονικών 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 40, ενώ τα σωστικά συνεργεία στην δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα συντρίμμια.

Στο μεταξύ, δύο νέοι μετασεισμοί σημειώθηκαν 17 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας και με διαφορά μόλις ενός λεπτού, βαθμών 4,5 και 4.4 Ρίχτερ αντίστοιχα, 27 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου.

Άλλοι 4 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, εκ των οποίων οι τρεις από την ελληνική ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση, οι νεκροί ανέρχονται στους 40 συνολικά, ενώ 47 άτομα αγνοούνται. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 650, εκ των οποίων 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες των διασωστών στην κωμόπολη Θουμάν, έχουν επικεντρωθεί σε πολυκατοικία, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων, ένα 7χρονο παιδί.

Η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει μέχρι στιγμής, δύο άτομα εν ζωή και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με μελέτη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του σεισμού, το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου, ανυψώθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό, τουλάχιστον 8,4 εκατοστά.

Αν σου άρεσε κάνε