Πανικός στην Αλβανία από τα 6,4 Ρίχτερ

Πανικός στην Αλβανία από τα 6,4 Ρίχτερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:16 Δημιουργία 26/11/19, 08:15

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], η δεύτερη μέσα σε ένα δίμηνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς πήδηξε από κτήριο την ώρα του σεισμού.

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους, κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική, με Αλβανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για περισσότερους από 70 τραυματίες.

Αν σου άρεσε κάνε