Η Άγκυρα ετοιμάζεται για εισβολή στη βόρεια Συρία

Η Άγκυρα ετοιμάζεται για εισβολή στη βόρεια Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 07:00 Δημιουργία 08/10/19, 06:56

Έτοιμη για εισβολή στη βόρεια Συρία δηλώνει η Άγκυρα, η οποία μόλις χθες εκτόξευσε πυρά κατά κουρδικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, θα δημιουργήσει μια ζώνη «ασφαλείας», όπου προτίθεται να εγκαταστήσει τους περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες, που φιλοξενεί στα εδάφη της.

Σύμφωνα με τον συριακό ραδιοφωνικό σταθμό Σαμ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, το πυροβολικό της Τουρκίας έπληξε κουρδικές θέσεις, που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του σταθμού, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα χθες, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter στην οποία σημείωνε ότι «όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση (σ.σ. στη βόρεια Συρία) έχουν ολοκληρωθεί».

Αν σου άρεσε κάνε