Νέα γεώτρηση από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα γεώτρηση από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:39 Δημιουργία 30/09/19, 15:34

Το «αυτί» του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να μην υπολογίζει τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για την προκλητικότητα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ να ανακοινώνει τη Δευτέρα πως το ερευνητικό σκάφος Yavuz θα προχωρήσει άμεσα σε νέα γεώτρηση πλησίον της κυπριακής ΑΟΖ.

«Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου» είπε ο Ντονμέζ.

«Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Yavuz τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Oruc Reis ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Fatih αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα» συμπλήρωσε.

«Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων» κατέληξε μιλώντας σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020.

Στο παιχνίδι και τα drones

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να συνοδεύει το γεωτρύπανο Fatih και το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες από drone που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στον λογαριασμό του στο Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας γράφει: «οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και drones το γεωτρύπανο Fatih και το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο».

Αν σου άρεσε κάνε