Γερμανία: Αποσύρεται από την πολιτική ο πρώην επικεφαλής του SPD

Γερμανία: Αποσύρεται από την πολιτική ο πρώην επικεφαλής του SPD

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:31 Δημιουργία 27/09/19, 17:27

Τίτλους τέλους στην πολιτική του σταδιοδρομία θα βάλει από την 1η Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDP) της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποβάλλοντας και την παραίτηση του από τη θέση του βουλευτή στην Μπούντεσταγκ.

Στην επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουν σήμερα η «Goslarsche Zeitung» και η «Braunschweiger Zeitung» από την εκλογική του περιφέρεια, ο κ. Γκάμπριελ επικαλείται «προσωπικούς λόγους» και επισημαίνει ότι τα πρόσφατα «κατά κάποιον τρόπο μαγικά» 60ά του γενέθλια υπήρξαν η αφορμή προκειμένου να σκεφτεί την συνέχεια της πολιτικής και επαγγελματικής του ενασχόλησης.

Ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βόννης και του Χάρβαρντ, ενώ είναι και Πρόεδρος της «Ατλαντικής Γέφυρας», αφήνει ωστόσο να γίνει αντιληπτή και κάποια δυσαρέσκεια σχετικά με τον ρόλο του στο SPD. «Όταν κάποιος δεν αισθάνεται χρήσιμος, καλύτερα να φεύγει».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξελέγη βουλευτής το 2005. Από το 2009 έως το 2017 ήταν αρχηγός του SPD και έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Εξωτερικών και αντικαγκελάριος.

Αν σου άρεσε κάνε