Η Χεζμπολάχ απειλεί με καταστροφή τη Σαουδική Αραβία

Η Χεζμπολάχ απειλεί με καταστροφή τη Σαουδική Αραβία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:32 Δημιουργία 20/09/19, 18:27

Συνέχεια στις απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύρραξης με το Ιράν έδωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασραλάχ.

Όπως είπε, «το Ιράν θα καταστρέψει της Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε περίπτωση πολέμου».

Επισημαίνοντας ότι από την επίθεση μειώθηκε στο μισό η πετρελαϊκή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, πρόσθεσε: «Το σπίτι σας είναι γυάλινο και η οικονομία σας γυάλινη. Σαν τις γυάλινες πόλεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, α, οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έδειξαν πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία που στηρίζεται από το Ιράν. Τα νέα συστήματα αεράμυνας «θα ήταν πολύ ακριβά και άχρηστα» απέναντι στην ευελιξία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αν ληφθεί υπόψη και το μέγεθος της Σαουδικής Αραβίας, υποστήριξε.

Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη απειλή των Χούτι της Υεμένης εναντίον των ΗΑΕ, πρόσθεσε: «Αυτό που θα προστατεύσει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, είναι να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον του λαού της Υεμένης».

Εξάλλου, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην εθνική τράπεζα του Ιράν, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους έξω στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά τις κυρώσεις κατά του Ιράν, αλλά υποστήριξε πως είναι οι πιο βαριές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε μια χώρα.
Σε ερώτηση για τις στρατιωτικές επιλογές των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, ο κ. Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι πάντοτε σε ετοιμότητα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, υπογράμμισε από την πλευρά του πως το τελευταίο μέτρο των ΗΠΑ είναι «πολύ βαρύ», λέγοντας πως η εθνική τράπεζα αποτελεί την τελευταία πηγή χρηματοδότησης της χώρας.
Αν σου άρεσε κάνε