Βρετανία σε ΕΕ: Όταν θα είμαστε έτοιμοι, οι «γραπτές λύσεις» μας για το backstop

Βρετανία σε ΕΕ: Όταν θα είμαστε έτοιμοι, οι «γραπτές λύσεις» μας για το backstop

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 19/09/19, 15:58

Εμπιστευτικά έγγραφα, στα οποία «εκφράζονται οι ιδέες που προτάσσει η Βρετανία» για το Brexit, έχουν κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως διεμήνυσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι θα παρουσιάσει «γραπτώς τις λύσεις» που προτείνει για το ακανθώδες backstop «όταν θα είναι έτοιμη, και όχι σε μία τεχνητή προθεσμία».

Με την ανακοίνωση αυτή, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον απάντησε στο τελεσίγραφο που έστειλαν χθες από κοινού ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από συνάντησή τους στο Παρίσι.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες σκλήρυναν τη στάση τους απέναντι στο Λονδίνο, μετά τη διαρροή από την Ντάουνινγκ Στριτ ότι σκοπίμως χρονοτριβεί στις διαπραγματεύσεις έως την κρίσιμη σύνοδο της 17ης – 18ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μην απορριφθεί το σχέδιό της – «εάν υπάρχει», όπως σημειώνουν με νόημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα και πως στο εξής θα πραγματοποιοηθούν σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επισήμανε ότι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο θα διεξαχθούν αύριο, μεταξύ του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και του Βρετανού υπουργού Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για πότε η Βρετανία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση για το Brexit, σημείωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, είναι σαφές ότι αυτή πρέπει να παρουσιαστεί πριν από τη σύνοδο της 17ης – 18ης Οκτωβρίου, την οποία τη χαρακτήρισε «ορόσημο».

Αν σου άρεσε κάνε