Νέα σύλληψη τάνκερ από το Ιράν στη Μέση Ανατολή

Νέα σύλληψη τάνκερ από το Ιράν στη Μέση Ανατολή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:59 Δημιουργία 16/09/19, 15:06

Νέα ένταση στην κρίση που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μέση Ανατολής έρχεται να προσθέσει τη Δευτέρα το Ιράν, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να ανακοινώνουν από την Τεχεράνη πως προχώρησαν στη σύλληψη ενός δεξαμενόπλοιου που έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την ιρανική κυβέρνηση, το τάνκερ μετέφερε 250.000 λίτρα παράνομου καυσίμου στα ΗΑΕ και έχουν συλληφθεί τα 12 μέλη του πληρώματος του πλοίου, όλοι φιλιππινέζικης καταγωγής.

Οι Φρουροί της Επανάστασης παρέδωσαν το πλήρωμα στις αρμόδιες ιρανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτοσυγκράτηση ζήτησαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα μετά τις επιθέσεις σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας να ενστερνιστούν την θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι υπαίτιο για τα χτυπήματα είναι το Ιράν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες με τα όπλα γεμάτα («locked and loaded») ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε αποδώσει τις επιδρομές στο Ιράν, απορρίπτοντας την ανάληψη ευθύνης από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Αν σου άρεσε κάνε