Κάλπες πριν το τέλος Οκτωβρίου στη Βρετανία;

Κάλπες πριν το τέλος Οκτωβρίου στη Βρετανία;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:07 Δημιουργία 02/09/19, 14:53

Ολοένα και εντείνεται το πολιτικό χάος στη Βρετανία, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με επικρατέστερο σενάριο τη διεξαγωγή τους πριν το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις, η Ντάουνινγκ Στριτ απαντά πως «ο βρετανικός λαός έχε κουραστεί από τις συνεχείς εκλογές».

Ωστόσο, οι συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ότι ο Τζόνσοξν έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 19:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας, 17:00 τοπική).

Αυτό θα συμβεί εάν οι αντικυβερνητικοί, ψηφίσουν τον νόμο-όχι φυσικά αν χάσουν την ψηφοφορία!».

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian Jessica Elgot έκανε λόγο για «πολύ ισχυρές φήμες» ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα για να διεξαχθούν πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Πολύ ισχυρές φήμες στο Ουέστμινστερ σήμερα ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα- με προφορική δέσμευση διεξαγωγής τους πριν από την 31η Οκτωβρίου», έγραψε στο Twitter.

Αν σου άρεσε κάνε