Η Αργεντινή επέβαλε έλεγχο συναλλάγματος

Η Αργεντινή επέβαλε έλεγχο συναλλάγματος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:10 Δημιουργία 02/09/19, 09:07

Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξουσιοδότησε την Κεντρική Τράπεζα να επιβάλει περιορισμούς στις αγορές δολαρίων, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ειδικότερα, βάσει του διατάγματος, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι εξαγωγικές εταιρείες θα πρέπει να ζητούν την άδεια της Κεντρικής Τράπεζας για να έχουν πρόσβαση στην αγορά συναλλάγματος.

Οι έλεγχοι αυτοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 και εφαρμόζονται έπειτα από μία εβδομάδα αβεβαιότητας των αγορών και την μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδιώξει αναδιάταξη του χρέους της με το ΔΝΤ και τους ομολογιούχους, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την κρίση εμπιστοσύνης που έχει πλήξει τις αγορές της χώρας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αναλύει τις λεπτομέρειες των «μέτρων ελέγχου των κεφαλαιακών ροών» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αργεντινής. «Το προσωπικό θα παραμείνει σε στενή επαφή την προσεχή περίοδο και το Ταμείο θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό της Αργεντινής κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης συγκυρίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Αν σου άρεσε κάνε