Τζόνσον: Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών σε περίπτωση ενός no deal

Τζόνσον: Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών σε περίπτωση ενός no deal

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:11 Δημιουργία 20/08/19, 10:08

Σε περίπτωση ενός no deal, θα δοθεί άμεσα τέλος στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας πολιτών της Ε.Ε., ξεκαθάρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται πως οι εναλλακτικές της προκατόχου του Τερέζας Μέι ήταν αφενός να παραταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία έως τον Ιανουάριο του 2021 κι αφετέρου να δοθεί ένα διάστημα τριών μηνών σε πολίτες της Ε.Ε., για να παραμείνουν στη Βρετανία και να καταθέσουν μέσα σε αυτό το διάστημα αίτηση για μεγαλύτερη άδεια παραμονής.

Ο Τζόνσον, ωστόσο, τόνισε πως τίποτα από τα δύο δεν θα συμβεί, με μερίδα βουλευτών να τον κατηγορούν για ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση.

Ο ίδιος όμως απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η Βρετανία δεν θα γίνει «εχθρική στη μετανάστευση», αλλά θα είναι «δημοκρατικά ελεγχόμενη» μετά το Brexit.

Eκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ πρόσθεσε πως «θα εισαγάγουμε αμέσως πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την εγκληματικότητα για τα άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίζοντας πως οι άλλες άμεσες αλλαγές ενόψει της εφαρμογής ενός νέου συστήματος μετανάστευσης «βρίσκονται υπό επεξεργασία».

Αν σου άρεσε κάνε