Τουλάχιστον 57 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στην Τανζανία

Τουλάχιστον 57 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στην Τανζανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:25 Δημιουργία 10/08/19, 13:54

Τουλάχιστον 57 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 65 τραυματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) από έκρηξη ενός βυτιοφόρου φορτηγού που σημειώθηκε στα κεντρικά της Τανζανίας στην ανατολική Αφρική.

Σύμφωνα με τις αναφορές από τις αρχές ασφαλείας της Τανζανίας, εκφράζονται φόβοι για αύξηση του τελικού αριθμού των θυμάτων, καθώς πολλοί από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται κυρίως για οδηγούς μοτοσικλετών-ταξί και για κατοίκους της περιοχής που είχαν σπεύσει για να πάρουν καύσιμα τα οποία διέρρεαν από το βυτίο του βυτιοφόρου που είχε ανατραπεί», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας Γουίλμπροντ Μταφούνγκουα.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί στην κοινότητα Μσάμβου, στην περιφέρεια της Μορογκόρο. Λίγο αφού το βυτιοφόρο ανετράπη στο οδόστρωμα, διερχόμενοι οδηγοί καθώς και κάτοικοι της κοινότητας, συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να προπαθήσουν να απομακρύνουν καύσιμα. Τότε τα καύσιμα πήραν φωτιά, πιθανότατα από κάποιο τσιγάρο.

Αν σου άρεσε κάνε