Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σφαγή στο Ελ Πάσο των ΗΠΑ

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σφαγή στο Ελ Πάσο των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:08 Δημιουργία 05/08/19, 19:03

TAGS

Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σε δημόσιους χώρους που σημειώθηκε την Κυριακή στο Ελ Πάσο του Τέξας, στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ελ Πάσο, ένας από τους τραυματίες των πυροβολισμών υπέκυψε στα τραύματα του.

Σημειώνεται πως από την επίθεση, τουλάχιστον 24 άτομα παραμένουν τραυματίες, με μερικούς από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μακελειό έλαβε χώρα στο πολυκατάστημα Walmart κοντά στο εμπορικό κέντρο Cielo Vista Mall, λίγα μίλια από τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Ένα κείμενο που αποδίδεται στον δράστη κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο. Καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας» και αναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε ότι το μακελειό του Σαββάτου φαίνεται να είναι έγκλημα μίσους, ενώ οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς το αποκάλεσαν εγχώρια τρομοκρατία. Η αστυνομία επικαλείται ένα ρατσιστικό, αντιμεταναστευτικό μανιφέστο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λίγο πριν από την επίθεση και το αποδίδει στον ύποπτο δράστη, τον Πάτρικ Κρούσιους, ως απόδειξη ότι το αιματοκύλισμα που προκάλεσε ήταν φυλετικά υποκινούμενο.

Εισαγγελέας του Τέξας σημείωσε ότι η πολιτεία θα επιζητήσει την θανατική ποινή σε βάρος του Κρούσιους, εάν κριθεί ένοχος.

Ήταν η δεύτερη από τις τρεις ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Αν σου άρεσε κάνε