Νέα πρόκληση από Άγκυρα: Μιλά για χιλιάδες πραξικοπηματίες στην Ελλάδα

Νέα πρόκληση από Άγκυρα: Μιλά για χιλιάδες πραξικοπηματίες στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 00:46 Δημιουργία 02/08/19, 18:45

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προέβη την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είπε πως χιλιάδες υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) βρίσκονται στη χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος ΥΠΕΣ τόνισε πως oι υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν αξιοποίησαν τις ίδιες διαδρομές με τους πρόσφυγες.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν οι τρομοκράτες του ISIS παρουσιάζονταν ως μετανάστες και πρόσφυγες για να διεισδύσουν στην Τουρκία, ο Σοϊλού σημείωσε ότι αυτή ήταν μια πρακτική ρουτίνας και από το PKK και το FETO.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, περίπου 8.000 μέλη του FETO διέσχισαν τα σύνορα της Τουρκίας από την Αδριανούπολη και κατέληξαν στην Ελλάδα», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

Ακόμα, ο Σοϊλού απείλησε και πάλι με κύματα προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην ΕΕ, λέγοντας ότι «αν ανοίγαμε σήμερα τη Σμύρνη θα περνούν απέναντι 30 με 35 χιλιάδες άτομα. Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε αν ανοίγαμε τη Σμύρνη. Δεν απειλώ την Ευρώπη απλά κάνω μια διαπίστωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε