Μακελειό στην Καλιφόρνια: Σε αναζήτηση 2ου δράστη οι αρχές

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Σε αναζήτηση 2ου δράστη οι αρχές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:55 Δημιουργία 29/07/19, 14:50

Στην αναζήτηση ενός ατόμου που θεωρείται ως συνεργός του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο φεστιβάλ τροφίμων, στο πάρκο στο Γκίλροϊ στην Καλιφόρνια βρίσκονται οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές.

Ο ένοπλος σκότωσε τρεις (μεταξύ των οποίων ένα 6χρονο αγόρι) και τραυμάτισε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, προτού πέσει και αυτός νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Άγνωστο παραμένει πόσοι ακόμη παρευρισκόμενοι πυροβολήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη μανία του δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ με αυτόματο ντουφέκι. Ένας άνθρωπος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ένας δεύτερος ύποπτος «εμπλέκεται με κάποιον τρόπο, απλώς δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς», δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Σκοτ Σμίδι, χωρίς να δώσει περισσότερες λετομέρειες. «Δεν έχουμε ακόμη ιδεά ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο», πρόσθεσε.

Το NBC Bay Area μετέδωσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είπε πως είδε έναν λευκό τριαντάρη να ανοίγει πυρ με τουφέκι αδιακρίτως, «προς όλες τις κατευθύνσεις». Ένας πωλητής καπέλων, ο 72χρονος Μάικλ Παζ επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δράστης πυροβολούσε με αυτόματο τουφέκι. «Ήρθε για να πυροβολήσει, γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πυροβολούσε αριστερά και δεξιά, χωρίς να έχει συγκεκριμένο στόχο», δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε