Προκαλεί ανήμερα των εκλογών ο Ερντογάν: Navtex στο Καστελόριζο

Προκαλεί ανήμερα των εκλογών ο Ερντογάν: Navtex στο Καστελόριζο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:02 Δημιουργία 05/07/19, 14:33

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα, με την κυβέρνηση Ερντογάν να συνεχίζει να «γκριζάρει» το Αιγαίο, παρά τις προειδοποιήσεις για επιβολή κυρώσεων.

Σήμερα, Παρασκευή η Άγκυρα ανακοίνωσε την έκδοση Navtex και μάλιστα ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, την Κυριακή, με την οποία δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή, που ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ύψωνε τους διπλωματικούς τόνους. «Οι απειλές της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Στην Ανατολική Μεσόγειο οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις γεωτρήσεις του «Φατίχ» αλλά και τις επικείμενες του «Γιαβούζ», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διατήρησε τους υψηλούς διπλωματικούς τόνους, διαμηνύοντας ότι «μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατεύσει τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" (σ.σ. του ψευδοκράτους) και του τουρκοκυπριακού λαού».

Αν σου άρεσε κάνε