Ρελάνς ανθελληνισμού από την αντιπολίτευση του Ερντογάν στην Τουρκία

Ρελάνς ανθελληνισμού από την αντιπολίτευση του Ερντογάν στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:50 Δημιουργία 26/06/19, 13:26

Σε προσπάθειες να οξύνουν ακόμα περισσότερο τις απειλές και τη ρητορική κατά της Ελλάδας προχωρούν οι αντίπαλοι του Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τον επικεφαλής του εθνικιστικού MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί να «απογειώνει» το πολεμικό ύφος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα προς την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο Τσίπρας δήλωσε προκλητικά ότι αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξει τίμημα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο πειρατής που θα ανακόψει την πορεία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο» ανέφερε ο Μπαχτσελί.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να κοιτάξει την ιστορία του. Θα πρέπει να λάβει μαθήματα από τους παππούδες του που τους πετάξαμε στη θάλασσα. Αν δεν τα πάρει, τότε πρέπει να είναι ήδη έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί και να θαφτεί μέσα στη θάλασσα και να τον καταπιεί η θάλασσα. Δεν γνωρίζουμε Έλληνες, Ξέλληνες, όπου είναι να πάμε, θα πάμε. Θα συντρίψουμε όποιον μπαίνει στον δρόμο μας» όπως τόνισε ο Μπαχτσελί.

Ακόμα, ο Τούρκος εθνικιστής υποστήριξε πως τα πλωτά γεωτρύπανα της χώρας του θα συνεχίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το «Πορθητής» έχει ήδη ξεκινήσει γεώτρηση σε μια περιοχή 75 χλμ. από τις δυτικές ακτές της Κύπρου, ενώ γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει και το πλοίο «Γιαβούζ», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε