Πάιατ: Μετά τις εκλογές θα ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Πάιατ: Μετά τις εκλογές θα ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:50 Δημιουργία 11/06/19, 19:39

Την «απόλυτη βεβαιότητα» του για το ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θα ενισχυθούν μετά από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου στη χώρα μας, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα ανέφερε πως «οι ΗΠΑ είναι σταθερά δεσμευμένες στην συμμαχία με την Ελλάδα. Η τελευταία ανακοίνωση Πενταγώνου μετά από συνάντηση του κ. Σάναχαν με τον υπουργό Αποστολάκη για την αμυντική συνεργασία 2 χωρών είναι η καλύτερη απόδειξη της πρόθεσης μας να στηρίξουμε αυτή την συμμαχική σχέση κ κάθε διάσταση της».

Ακόμα, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμφωνούν εμφατικά πως η Τουρκία πρέπει να παραμείνει "δεμένη" στους θεσμούς της Δύσης».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας, ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα κάποιες αρκετά προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί. Η Αθήνα έχει επιδιώξει με συνέπεια να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)» όπως σημείωσε ο Πάιατ.

Αν σου άρεσε κάνε