Αυστρία: Μετά το σκάνδαλο, μηνύσεις Κορυφής κατά του Τύπου

Αυστρία: Μετά το σκάνδαλο, μηνύσεις Κορυφής κατά του Τύπου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:26 Δημιουργία 04/06/19, 08:16

Μηνύσεις εναντίον των μεγαλύτερων γερμανικών εφημερίδων Der Spiegel και της Süddeutsche Zeitung που αποκάλυψαν το σκάνδαλο διαφθοράς που ενέπλεκε τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας κατέθεσε ο εξαναγκασμένος σε παραίτηση πολιτικό.

Οι δικαστικές ενέργειες αφορούν «την παραγωγή, την διανομή και την δημοσιοποίηση» από το περιοδικό και την εφημερίδα του βίντεο που δείχνει τον ίδιο και τον στενό του συνεργάτη Γιόχαν Γκουντένους να διαπραγματεύονται με υποτιθέμενη Ρωσίδα ολιγάρχη σε βίλα στην Ίμπιζα.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφημερίδα Bild, οι εισαγγελίες του Μονάχου και του Αμβούργου, όπου βρίσκονται οι έδρες των δύο εντύπων, επιβεβαίωσαν σήμερα τις σχετικές πληροφορίες επισημαίνοντας ότι για την ώρα εξετάζουν τις κατηγορίες.

Η αποκάλυψη της «Υπόθεσης Ίμπιζα» και η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε οδήγησε στην παραίτηση του αντικαγκελαρίου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τον Σεπτέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε