«Βράζει» η Βρετανία για την επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ

«Βράζει» η Βρετανία για την επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:21 Δημιουργία 03/06/19, 11:19

Ταξιδεύοντας μαζί με την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, καθώς και με τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραστεί σε αρκετές επίσημες εκδηλώσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια και τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, εν μέσω έντονων διαδηλώσεων κατά της επίσκεψής του.

Έχουν προηγηθεί τα σχόλιά του σε βρετανική εφημερίδα, σύμφωνα με τα οποία ο Συντηρητικός βουλευτής Μπόρις Τζόνσον θα είναι «εξαιρετικός» πρωθυπουργός. Ενόψει της άφιξής του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής των Εργατικών, άσκησε κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο για την «απαράδεκτη εμπλοκή» του στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεύμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ τη Δευτέρα και πρωινό με την Τερέζα Μέι την Τρίτη, στο Παλάτι St James. Με την πρωθυπουργό θα έχει διμερείς συνομιλίες στη Ντάουνιγκ Στριτ, ενώ θα δώσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του θα συναντήσουν τον Πρίγκηπα Κάρολο και την Καμίλα, στην επίσημη κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη στη Βρετανία.

Αν σου άρεσε κάνε