ΗΠΑ: Φεύγει η Disney λόγω νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: Φεύγει η Disney λόγω νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:15 Δημιουργία 30/05/19, 17:08

Κολοσσοί όπως η Disney και το Netflix σκέφτονται να μποικοτάρουν την Τζόρτζια, λόγω της νομοθεσίας που απαγορεύει τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πολιτεία.

«Θα είναι πολύ δύσκολο για τις εταιρείες παραγωγής να συνεχίσουν τα γυρίσματα στην Πολιτεία της Τζόρτζια, εάν εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία για την απαγόρευση των αμβλώσεων», σημείωσε στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger.

Αιτία θα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα θέλουν να εργαστούν σε μία Πολιτεία που εφαρμόζει τέτοιους νόμους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνας ενέκρινε χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι η καρδιά του εμβρύου έχει αρχίσει να χτυπά, κάτι που συχνά συμβαίνει από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πριν καν μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί.

Και άλλες αμερικανικές Πολιτείες, εκτός από τη Τζόρτζια, το Οχάιο, ο Μισισιπής, τοΚεντάκι, η Άιοβα και η Βόρεια Ντακότα έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους. Ενώ η Αλαμπάμα αυτόν τον μήνα απαγόρευσε την άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και εάν η εγκυμοσύνη οφείλεται σε βιασμό ή αιμομιξία.

Η Disney έχει γυρίσει ταινίες blockbuster στη Τζόρτζια, όπως το «Black Panther» και το «Avengers: Endgame». Στις 7 Μαΐου ωστόσο ο κυβερνήτης της Πολιτείας υπέγραψε τον νόμο για την απαγόρευση της άμβλωσης (εφόσον ακούγεται η καρδιά του εμβρύου), με εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου, αν επιβιώσει από τις αντιδράσεις.

«Αμφιβάλλω ότι θα συνεχίσουμε τα γυρίσματα στη Τζόρτζια, θα είναι δύσκολο. Πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν για εμάς δεν θα θέλουν να δουλέψουν εκεί. Τα δικαιώματα παρακολουθούνται στενά σήμερα».

Την Τρίτη, το Netflix ενημέρωσε ότι θα εξετάσει ξανά την επένδυση που αφορά την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή του στη Τζόρτζια, εάν εφαρμοστεί ο νόμος. Εργαζόμενοι της πλατφόρμας συνεχούς ροής βίντεο δίνουν τη δική τους μάχη στα δικαστήρια κατά της νέας νομοθεσίας.

Αν σου άρεσε κάνε