ΗΠΑ: Παραίτηση Μιούλερ μετά την αθώωση Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση Μιούλερ μετά την αθώωση Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:48 Δημιουργία 29/05/19, 18:37

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μιούλερ, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την «αθώωση» Τραμπ.

Όπως δήλωσε, η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Αμερικανού προέδρου δεν αποτελούσε επιλογή για την ομάδα του, με τον Μιούλερ να επικαλείται τις κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Δικαιοσύνης που απαγορεύουν την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος εν ενεργεία προέδρου.

«Δεν επιδιώξαμε να καθορίσουμε εάν ο Τραμπ διέπραξε έγκλημα», δήλωσε ο κ. Μιούλερ, αναφερόμενος στη διετή έρευνα για το το έαν ο Αμερικανός πρόεδρος παρακώλυσε τη δικαιοσύνη, εμπλεκόμενος στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πιθανή σύγκρουση συμφερόντων από μέλη της καμπάνιας Τραμπ.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό», δήλωσε ο κ. Μιούλερ, αναφερόμενος στην ιδέα άσκησης δίωξης σε βάρος του Τραμπ. Σημείωσε όμως ότι «εάν πιστεύαμε σαφώς ότι ο πρόεδρος δεν διέπραξε έγκλημα, θα το λέγαμε». «Καταλήξαμε ότι δεν καταλήξαμε σε συγκεκριμένο συμπέρασμα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για το εάν ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα», σημείωσε.

Ο Μιούλερ άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι εάν τελικά υποχρεωθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για την έρευνά του, δεν θα προχωρούσε «πέραν των ευρημάτων του πορίσματός μας».

Αν σου άρεσε κάνε