Αμετακίνητη η Κομισιόν για το Brexit, μετά την παραίτηση Μέι

Αμετακίνητη η Κομισιόν για το Brexit, μετά την παραίτηση Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:25 Δημιουργία 24/05/19, 14:22

Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit δεν αλλάζει παρά την επικείμενη αποχώρηση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από την ανακοίνωση της παραίτησης της Μέι από την ηγεσία των Τόρις που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ο Γιούνκερ ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τη Μέι, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν ξεκαθαρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι η θέση της ΕΕστο Brexit δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η ΕΕ ασφαλώς προτιμά την έξοδο της Βρετανίας υπό τους όρους που προβλέπει η συμφωνία αποχώρησης, την οποία διαπραγματεύτηκε η Μέι με τις Βρυξέλλες.

Για την Ένωση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Βρετανία θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου, βάσει της νέας παράτασης που αιτήθηκε και έλαβε το Λονδίνο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν ωστόσο, σε συνέντευξή του στο CNN η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προέβλεψε ότι θα δοθεί νέα παράταση στο Brexit ασκώντας παράλληλα κριτική στους Βρετανούς βουλευτές που επικεντρώνονται στην απομάκρυνση της Μέι αντί να συσπειρωθούν σε μία κοινή γραμμή ώστε να υπάρξει επιτέλους συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελπίζω να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να φύγουν από την Ένωση στα τέλη Οκτωβρίου. Νομίζω ότι είναι πατριωτικό καθήκον τους να καταλήξουν σε συμφωνία», τόνισε ο Γιούνκερ για να προσθέσει ευθύς αμέσως: «Έχω αγανακτήσει, διότι απλώς αναμένουμε τη νέα παράταση».

Αν σου άρεσε κάνε