Έντονος εκνευρισμός της Τουρκίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Έντονος εκνευρισμός της Τουρκίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 02:02 Δημιουργία 21/05/19, 20:42

Τον έντονο εκνευρισμό του για τις διαδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που έγιναν την περασμένη Κυριακή, εκφράζει την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεργάτες του Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζουν πως «οι απόπειρες κάποιων ριζοσπαστικών ομάδων να ρίξουν σκιές σε αυτή τη μέρα, προσπαθώντας να φέρουν μίσος μεταξύ των Τούρκων, καθώς και οι δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα που παραχαράσσουν τα ιστορικά γεγονότα για πολιτικά κίνητρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Συνεχίζοντας, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «υπενθυμίζουμε σε όσους κάνουν αυτές της αβάσιμες κατηγορίες πως η ευθύνη της Ελλάδας για τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο στρατός της όταν εισέβαλε στην Τουρκία, αποτυπώνονται στη Συνθήκη της Λωζάνης».

Ακόμα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «στην πραγματικότητα, αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί που στοχεύουν στην ιστορία μας δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική, τη συνείδηση ​​και τη δικαιοσύνη. Αυτή η ρητορική είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους μας για την προώθηση των διμερών μας σχέσεων και αφήνει μια αρνητική κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Ο διορισμός του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Βενιζέλο το 1934 μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό θέμα μεταξύ των δύο χωρών σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών και ριζοσπαστών Ελλήνων» καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ,

Αν σου άρεσε κάνε