Μίζα από Ρώσο ολιγάρχη ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας

Μίζα από Ρώσο ολιγάρχη ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 00:27 Δημιουργία 17/05/19, 23:47

Πολιτικός σάλος που πιθανότατα θα οδηγήσει σε παραίτηση-κορυφής έχει προκληθεί στην Αυστρία μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται ο αντικαγκελάριος της χώρας και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, Χανς Κρίστιαν Στράχε, να συνομιλεί με μια Ρωσίδα και να ζητά μίζα με αντάλλαγμα την ανάθεση κρατικών έργων στο Ρώσο ολιγάρχη.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, εμφανίζεται ο Στράχε σε έπαυλη στην Ίμπιζα να συνομιλεί με την Ρωσίδα, η οποία αναφέρει πως θέλει να επενδύσει στη χώρα 250 εκατομμύρια ευρώ, ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Στράχε και ο σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Παραλλήλα, εμφανίζονται να της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα.

Σχολιάζοντας το βίντεο ο Αυστριακός αντικαγκελάριος σημείωσε πως επρόκειτο για μια καθαρή ιδιωτική συνάντηση, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, σε περίοδο διακοπών και στο οποίο «υπήρχαν κάποιες λεκτικές υπερβολές», λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Αν σου άρεσε κάνε