Τραμπ: Η Κίνα «έκλεψε» και θα πληρώσει

Τραμπ: Η Κίνα «έκλεψε» και θα πληρώσει

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:14 Δημιουργία 09/05/19, 08:51

Για αθέτηση των συμφωνίας κατηγόρησε το Πεκίνο ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας εκ νέου πως η Κίνα θα αντιμετωπίσει υψηλούς δασμούς εάν δεν υπάρξει διευθέτηση.

«Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» είπε ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε δημόσια συγκέντρωση στη Φλόριντα. «Επειδή έσπασαν τη συμφωνία. Αθέτησαν τη συμφωνία. Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Λοιπόν θα πληρώσουν». Αν «δεν κλείσουμε συμφωνία» η αμερικανική κυβέρνηση θα φροντίσει να «εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο» διαμήνυσε.

Ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι δεν θα υποχωρήσει ωσότου η Κίνα να πάψει να «κλέβει», όπως υποστήριξε, τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινεζικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από αύριο Παρασκευή, επικαλούμενος το ότι το Πεκίνο υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχε κάνει στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λιου Χε θα βρίσκεται σήμερα και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον για να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Σε ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη o Τραμπ ανέφερε πως αναμένει «να δει» τι θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας «πολύ ικανοποιημένος από τα περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε δασμούς που εισρέουν στα αμερικανικά ταμεία».

Αν σου άρεσε κάνε