Προς παραίτηση ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης για τον «Ορέστη»

Προς παραίτηση ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης για τον «Ορέστη»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:05 Δημιουργία 02/05/19, 11:58

Την προαναγγελθείσα παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει σήμερα ο ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση του serial killer που έχει συγκλονίσει το νησί.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ο κ. Νικολάου μετέβη στις 10 το πρωί μόνος στο Προεδρικό Μέγαρο και αναμενόταν να κάνει πράξει τα όσα ανέφερε μία ημέρα νωρίτερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δηλαδή να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως στο Προεδρικό θα μεταβούν μαζί υπουργός Δικαιοσύνης και αρχηγός Αστυνομίας, ωστόσο ο δεύτερος θα συναντηθεί τελικά με τον πρόεδρο πιθανότατα αύριο, Παρασκευή. Πληροφορίες θέλουν και τον αρχηγό της Αστυνομίας να δέχεται πιέσεις για παραίτηση.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν προχθές και χθες το βράδυ, από ομάδα ιατροδικαστών και ανθρωπολόγων και από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά (γνωστού ως «Ορέστη») δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό.

Ο δράστης δεν χρησιμοποίησε, όπως φαίνεται, τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Αν σου άρεσε κάνε