Τουλάχιστον στην Σρι Λάνκα οι υπεύθυνοι παραιτούνται...

Τουλάχιστον στην Σρι Λάνκα οι υπεύθυνοι παραιτούνται...

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:16 Δημιουργία 26/04/19, 12:57

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα υπέβαλε την παραίτησή του για τις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 253 ανθρώπων και τραυμάτισαν εκατοντάδες, μετά από απαίτηση του προέδρου της χώρας, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, την ώρα που νέες αποκαλύψεις για τα επιχειρησιακά λάθη των αρχών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Ο Πουτζούτ Τζαγιασουντάρα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εγκαταλείπει τη θέση του λόγω της αποτυχίας των αρχών να εμποδίσουν τη σφαγή, μετά τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας χθες βράδυ.

Σημειώνεται ότι χθές αποκαλύφθηκε οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν στην λίστα παρακολούθησης έναν από τους δράστες για 7 ολόκληρα χρόνια, και παρόλαυτα απέτυχαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις

Ειδικότερα, ο 36χρονος Αμπντούλ Λατίφ Τζαμίλ Μοχάμεντ, που σπούδασε αεροναυπηγός στη Βρετανία, ήταν επί χρόνια στη λίστα υπόπτων για τρομοκρατία της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με πηγές του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Αν σου άρεσε κάνε