Παραμένουν οι αποστάσεις Μέι και Κόρμπιν για το Brexit

Παραμένουν οι αποστάσεις Μέι και Κόρμπιν για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:03 Δημιουργία 03/04/19, 21:00

Χωρίς συμφωνία για το πως θα προχωρήσουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Βρετανίας για το Brexit ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές με τους δύο πολιτικούς για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Μέι, οι δύο πλευρές έδειξαν «ευελιξία» ενώ αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, οι εργασίες των οποίων θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε απλώς ότι η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση πήγε «πολύ καλά» και πρόσθεσε ότι αναμένει νέα συνάντηση σύντομα, ενώ η πρωθυπουργός είχε αμέσως μετά συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, η οποία εξέφρασε ανησυχία ότι «η βιασύνη για έναν συμβιβασμό θα οδηγήσει σε έναν κακό συμβιβασμό».

Νωρίτερα, με κοινή ανακοίνωση τους, τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης της Βρετανίας, ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν για τις εξελίξεις στο Brexit.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν και με βάση την απόφαση της Μέι να ζητήσει παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε τελεσίγραφο να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διεργασίες έως τις 12 Απριλίου.

Αν σου άρεσε κάνε