Αισιόδοξα μηνύματα από το «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών

Αισιόδοξα μηνύματα από το «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:47 Δημιουργία 03/04/19, 10:45

Θετικά μηνύματα εκπέμπονται από το «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, μία μέρα αφότου η Moody’s προειδοποίησε για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι FT, οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι εμπορικοί διαπραγματευτές έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους.

«Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο», σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ. «Το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα εξακολουθεί να ζητάει από τις ΗΠΑ να αφαιρέσουν τους υπάρχοντες δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να συμφωνήσει η Κίνα σε έναν μηχανισμό που θα εγγυάται την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, δήλωσε χθες ότι η αμερικανική πλευρά αναμένει «να σημειώσει περισσότερη πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα, δημιουργώντας ελπίδες πως θα υπάρξει συμφωνία για να τερματιστεί η εμπορική διένεξη μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οι συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο που ξεκίνησαν στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδουν οι FT και το MarketWatch, εάν δεν κλείσει το deal αυτή την εβδομάδα, οι διαπραγματεύσεις θα επεκταθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν η G20 συναντάται στην Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε κάνε