Η Μέι «απομακρύνει» την νέα ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη

Η Μέι «απομακρύνει» την νέα ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:54 Δημιουργία 01/04/19, 18:45

Συνεχίζεται το παρασκήνιο στην κεντρική πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου για τις επόμενες κινήσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σχετική με τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, μετά από την τρίτη κατά σειρά καταψήφιση της συμφωνίας την περασμένη Παρασκευή από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της συντηρητικής πρωθυπουργού επανέλαβε επίσης την αντίθεση της κ. Μέι στο ενδεχόμενο η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι το να τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την ψήφο των πολιτών το 2016 υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, μια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι είναι απίθανο να διεξαχθεί αύριο ψηφοφορία επί της συμφωνίας της Τερέζας Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Μέτωπο» από Εργατικούς και SNP

Σημειώνεται πως κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας (SNP) ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση «Κοινή Αγορά 2.0» για την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, εάν επιλεγεί από τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, και συμπεριληφθεί στις σημερινές ενδεικτικές ψηφοφορίες.

Το κόμμα των Εργατικών άλλαξε την στάση του για την παραμονή στην ενιαία αγορά, που σημαίνει ότι αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση.

«Σε συμφωνία με την πολιτική μας, υποστηρίζουμε προτάσεις που κρατούν τις επιλογές στο τραπέζι για να αποφύγουμε την καταστροφική συμφωνία του Συντηρητικού κόμματος ή την καθόλου συμφωνία, να χτίσουμε μια συναίνεση στη Βουλή, να σπάσουμε το αδιέξοδο και να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα για όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος σχετικά με τις σημερινές ψηφοφορίες.

Το SNP θα ψηφίσει επίσης υπέρ της παραμονής στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στον πρώτο γύρο ψηφοφοριών απείχε από την στήριξη της πρότασης, που τελικά μειοψήφησε με 94 ψήφους διαφορά.

Η αποδοχή της πρότασης από το κόμμα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς διαθέτει 35 έδρες στο κοινοβούλιο.

Αν σου άρεσε κάνε