Brexit: Ο Γιούνκερ το «τελεσίγραφο», οι Βρετανοί το reboot

Brexit: Ο Γιούνκερ το «τελεσίγραφο», οι Βρετανοί το reboot

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:14 Δημιουργία 01/04/19, 11:48

Αυστηρό τελεσίγραφο στους Βρετανούς βουλευτές, που φαίνεται να τελούν σε κατάσταση διανοητικής σύγχυσης βλέποντας το πολιτικό τους μέλλον να καταρρέει, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο τραπέζι της βρετανικής κυβέρνησης έχει «πέσει» ακόμα και το σενάριο των εθνικών εκλογών, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, με την κλεψύδρα να «αδειάζει» ενόψει του ορόσημου της 22ας Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προσπάθειες της Τερέζα Μέι να βρει τρόπο να επαναφέρει προς ψήφιση τη Συμφωνία Αποχώρησης Λονδίνου – Βρυξελλών για τέταρτη φορά στο κοινοβούλιο, και μάλιστα, πιθανολογούν ότι αυτό θα γίνει αύριο, Τρίτη.

Σε αυτό το κλίμα, με την Βρετανία να αναζητεί κατεύθυνση και χωρίς να φαίνεται «φως» στον ορίζοντα, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως η υπομονή τους εξαντλείται, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μετρά τα δευτερόλεπτα περιμένοντας λύση στο αδιέξοδο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιδείξει πολλή υπομονή με τη Βρετανία για το θέμα του Brexit αλλά και η υπομονή εξαντλείται, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική τηλεόραση RAI.

Ο Γιούνκερ, οι δηλώσεις του οποίου μεταφράστηκαν στα ιταλικά, είπε ότι θα ήθελε το Ηνωμένο Βασίλειο να καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία εντός των επόμενων ωρών και ημερών.

«Μέχρι στιγμής ξέρουμε σε ποια πράγματα λέει όχι το βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά δεν ξέρουμε σε ποια θα μπορούσε να πει ναι», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν είναι πιθανή η διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ο Γιούνκερ απάντησε ότι το θέμα αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον βρετανικό λαό.




Αν σου άρεσε κάνε