Brexit: Την Παρασκευή η τρίτη ψηφοφορία στο Λονδίνο;

Brexit: Την Παρασκευή η τρίτη ψηφοφορία στο Λονδίνο;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:42 Δημιουργία 28/03/19, 14:12

Για αύριο, Παρασκευή, φαίνεται πως «κλειδώνει» η τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνίας του Brexit επί της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το εάν η πρωθυπουργός μπορεί να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειάζεται από τους βουλευτές για να περάσει τη συμφωνία της, ενώ όπως αναφέρουν συνεργάτες της κ. Μέι από την την Ντάουνινγκ Στριτ θα υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις της πρωθυπουργού με ομάδες βουλευτών εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας.

Σημειώνεται πως η επικεφαλής των κοινοβουλευτικών υποθέσεων της κυβέρνησης 'Αντρεα Λίντσομ δήλωσε ότι, εάν συμφωνηθεί η πρόταση για την αυριανή ατζέντα, το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει το πρωί, και τόνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να συναινέσει στην απόφαση του προέδρου της Βουλής Τζον Μπέρκοου ότι δεν θα υπάρξει ψηφοφορία σε μία πρόταση που δεν φέρει αλλαγές. Πρόσθεσε ότι η Βρετανία μπορεί να πάρει παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 22 Μαϊου, εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού εγκριθεί αύριο.

Αν σου άρεσε κάνε