Η Μέι θυσιάζει την πρωθυπουργία για να περάσει το Brexit

Η Μέι θυσιάζει την πρωθυπουργία για να περάσει το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:11 Δημιουργία 27/03/19, 19:31

Πρωθυπουργός στη Βρετανία με ημερομηνία λήξης είναι και επίσημα από την Τετάρτη η Τερέζα Μέι, με την ίδια την συντηρητική ηγέτιδα να δηλώνει σε στελέχη του κόμματος της πως θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψηφίσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ για το Brexit.

Χωρίς να έχει δώσει ακριβή ημερομηνία για την παραίτηση της, η κ. Μέι ανέφερε στους βουλευτές της επιτροπής 1922 του κόμματος της (Τόρις) πως «άκουσα το μήνυμα σας. Θα αποχωρήσω από την πρωθυπουργία μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Brexit» δήλωσε η ίδια, κάτι που σημαίνει πως το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησης της έχει «ταβάνι» μέχρι το καλοκαίρι.

Η Μέι «θα φύγει αν περάσει η συμφωνία», είπε ένας βουλευτής. «Αφήνει να εννοηθεί ότι θα φύγει μετά τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ένας άλλος βουλευτής των Τόρις είπε ότι μολονότι η πρωθυπουργός δεν καθόρισε μια ημερομηνία, έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται να παραιτηθεί «σχετικά σύντομα».

Πολλοί αντάρτες βουλευτές των Τόρις έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία μόνο εφόσον η Μέι διαβεβαίωνε ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία. Η πρωθυπουργός είχε ήδη υποσχεθεί ότι θα υπέβαλε την παραίτησή της πριν από τις επόμενες εκλογές, που υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαχθούν το 2022. Όμως συμφώνησε να φύγει νωρίτερα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να περάσει η Συμφωνία πριν από τις 12 Απριλίου.

Αν σου άρεσε κάνε