Μας δουλεύουν με τη Λιβύη!

Μας δουλεύουν με τη Λιβύη!

BLOGS UPD 14:48 Δημιουργία 20/01/20, 13:05
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πολλοί θεωρούν ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έβαλε το «νερό στο αυλάκι» για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Λιβύη, αλλά και την προστασία της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Όσοι το λένε αυτό είτε είναι αφελείς είτε μας δουλεύουν. Η εμφύλια διαμάχη στη Λιβύη δεν θα τελειώσει, ακόμη κι αν αύριο το πρωί – υποθετικά - τα βρουν σε όλα οι ηγέτες των δυο αντιμαχόμενων παρατάξεων.

Η ειρήνη θα επιτευχθεί μόνο, αν οι προστάτες της πολύπαθης χώρας τα βρουν στη μοιρασιά, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και όχι μόνον, αλλά και αν ο Τούρκος Σουλτάνος υποχρεωθεί, από τους μεγάλους, να εγκαταλείψει τα σχέδια του για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Γι' αυτό ας φιλτράρουμε καλά τα όσα μας λένε τις τελευταίες ώρες για τη Λιβύη. Μας δουλεύουν!!! Θέλουν να μας αφήσουν ως χώρα έξω από το παιχνίδι, με τον ισχυρισμό ότι σε αυτό δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε για διάφορους λόγους. Οι αντιδράσεις μας μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει φάει το παραμύθι, έχει καταλάβει το δούλεμα που πέφτει.

Επειδή η ιστορία με τη Λιβύη θα έχει πολλά κεφάλαια, πρέπει να παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Κυρίως πρέπει να βρεθούμε μέσα σε αυτές. Με συγκεκριμένες ενέργειες που θα κάνουμε από εδώ και εμπρός, πρέπει να δώσουμε στην Άγκυρα να καταλάβει, όπως και στους φίλους μας, ότι το δούλεμα δεν περνάει στην Ελλάδα. Το μήνυμα που θα τους δώσουμε, πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Η Αθήνα θα έχει και λόγο και ρόλο σε όλα που θα συμβούν από εδώ και εμπρός!!!

Εάν δεν παίξουμε καλά το παιχνίδι στη Λιβύη, το κόστος που θα έχουμε στα εθνικά μας θέματα, θα είναι πολύ μεγάλο. Το έχει καταλάβει αυτό ο πρωθυπουργός και για αυτό έχει σηκώσει πολύ ψηλά στην ατζέντα των διεθνών σχέσεων της χώρας το λιβυκό ζήτημα.

Το θέμα είναι η αντίληψη, που έχει ο πρωθυπουργός να περάσει στην εθνική μας στρατηγική. Να την καταλάβουν ιδιαίτερα εκείνοι, που έχουν την ευθύνη της εφαρμογής της.

Αν σου άρεσε κάνε