Ο Σόλσκιερ αναλαμβάνει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σόλσκιερ αναλαμβάνει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:07 Δημιουργία 19/12/18, 15:02

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι από σήμερα και έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο 45χρονος Νορβηγός παλαίμαχος άσος των «κόκκινων διαβόλων» και τεχνικός έως πρότινος της Μόλντε, αγωνίστηκε στη Γιουνάιτεντ από το 1996 έως το 2007.

Η διοίκηση του συλλόγου τον έκρινε ως καταλληλότερο για την αποστολή αυτή, επειδή γνωρίζει καλά το αγγλικό πρωτάθλημα. Φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Σόλσκιερ είχε σκοράρει 126 γκολ σε 366 παιχνίδια.

Ο πρώην διεθνής επιθετικός ανέλαβε τη Μόλντε το 2015, για δεύτερη φορά. Βοηθό θα έχει τον Μάικ Φίλαν, ενώ στο επιτελείο που θα έχει και τους Κάρικ, ΜακΚένα.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην καρδιά μου και είναι εκπληκτικό που επέστρεψα για να εργαστώ σε αυτή ως προπονητής» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Σόλσκιερ.

Από την πλευρά της διοίκησης o εκτελεστικός διευθυντής, Εντ Γούντγουορντ, υπογράμμισε: «Ο Όλε είναι θρύλος για τον σύλλογο, με τεράστια εμπειρία, τόσο στο γήπεδο, όσο και προπονητικά. Το παρελθόν του στη Γιουνάιτεντ δείχνει πως ζει και αναπνέει με την κουλτούρα που υπάρχει εδώ και όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι που θα συνεργαστούν ξανά με αυτόν και τον Μάικ Φίλαν. Είμαστε σίγουροι πως θα ενώσει τους παίκτες και τους οπαδούς, ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν»

Αν σου άρεσε κάνε