Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Νίκησε και τη Γερμανία η Εθνική

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Νίκησε και τη Γερμανία η Εθνική

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:39 Δημιουργία 30/11/18, 21:36

Με «σπασμένα φρένα» συνεχίζει στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2019 η Εθνική ομάδα.

Η «γαλανόλευκη» υποχρέωσε την Γερμανία στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση με 92-84 στην Πάτρα, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο που έχει από την έναρξη των «παραθύρων» της FIBA.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα, οι διεθνείς αφυπνίστηκαν γρήγορα (βρέθηκαν να χάνουν 11-22) και με εξαιρετικό μπάσκετ κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά και να αναγκάσουν την αντίπαλό τους να «κυνηγά» συνέχεια στο σκορ.

Με σερί 20-0 η Εθνική προηγήθηκε 31-22 κι από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ελληνική ομάδα στο +10 (45-35) παίζοντας εξαιρετικό κατά διαστήματα μπάσκεε σε άμυνα και επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καθόλου από τους Γερμανούς, που χωρίς τον ΝΒΑερ Στρέντερ είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση.

Η χαλάρωση που έδειξε η Εθνική προς τα τέλη του τρίτου 10λεπτου έδωσε την ευκαιρία στην Γερμανία να μειώσει στο 34΄ σε 70-73, αλλά με δύο τρίποντα από τους Σλούκα και Αθηναίου η διαφορά υπέρ της έγινε ξανά διψήφια (88-77) στο 38΄ και όλα είχαν τελειώσει.

Κορυφαίοι της Ελλάδας ήταν οι Μπουρούσης (25 πόντους) και Λαρεντζάκης με 19, αλλά κανείς δεν υστέρησε από όσους αγωνίστηκαν από την Εθνική ομάδα, προσφέροντας είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα.

Πλέον στόχος για την Ελλάδα είναι να κρατήσει το απόλυτο νικών και να κάνει το 10-0 μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Σερβία την ερχόμενη Δευτέρα (3/12).

Αν σου άρεσε κάνε